T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
İstanbul’da Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurbanlık hayvanların İstanbul’a girişi 27 Temmuz tarihinden itibaren yapıldı. Kurbanlık hayvanlar, sağlık kontrollerinin ardından kesim ve satış yerlerine ulaştırıldı. Vatandaşlar ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geliştirdiği “HaySag” uygulaması aracılığıyla satın aldıkları kurbanlık hayvanın bilgilerini sorgulayabiliyorlar.
İstanbul’da yapılan Kurban Bayramı hazırlıklarını ve alınan önlemleri İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca anlattı. Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların dini vecibelerini uygun bir şekilde yerine getirmesini sağlamak adına İstanbul’da bütün kurumlarla birlikte eşgüdüm içerisinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Karaca, “Vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarını güvenli ve sağlıklı bir şekilde temin etmeleri, hijyen şekillerine uygun bir şekilde kestirmeleri, kurban satış yerlerindeki atıkların insan, çevre ve hayvan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yaptık.” dedi.
Fotoğraf: AA
Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini kapsayan Trakya bölgesi Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından 2010 yılında alınan kararla “Şap Hastalığından Aşılı Ari Bölge” kabul edilmiş ve korunmuş bölge olarak tanımlandı. Trakya bölgesine hayvan geçiş sürecini anlatan Karaca, “İlimizin Anadolu Yakası’ndan gelen hayvanların Trakya bölgesine girişleri belli şartlara bağlandı. Bunlardan birisi kan testleridir. Testin sonucu olumlu çıkarsa hayvanlara ‘Trakya’ya Geçiş’ sertifikası verilir. Bu hayvanlar böylelikle Trakya’da bulunan noktalara geçiş yapabilirler.” diyerek Trakya bölgesine geçişle ilgili Çamlıca ve Riva noktalarında yapılan kontrolleri kurban döneminde daha da yoğunlaştırdıklarını ifade etti.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak sadece yol kontrollerini sağlamadıklarını belirten Karaca, “Satış ve kesim yerlerinin belirlenmesinde il ve ilçe Kurban Hizmetleri Komisyonu toplanarak kararlar alıyorlar. Biz bu yerlerin satış için gelen vatandaşların cami, mescit, kalınacak yerler gibi sosyal imkânlarına uygun olması, hayvan refahına uygun olması, hayvan sağlığı açısından karantina ünitelerinin olması gibi şartlarına bakıyoruz ve uygunsa akabinde izin veriyoruz. Satış ve kesimlerin yapılacağı yerleri Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sitelerinden ilan ediyoruz.” diyerek vatandaşların hayvanlarını bu noktalardan temin etmelerini sağladıklarını söyledi.
Bayrama 15 gün kala 26 Temmuz’u 27 Temmuz’a bağlayan gece 00.01’den itibaren İstanbul’a hayvan girişlerine müsaade edildiğini belirten Karaca, “Yol kontrollerinde hayvanların belgelerini, durumlarını, veteriner sağlık raporlarını, pasaportlarını kontrollerini yaptık. Sonrasında da hayvanların pazarlara girişlerine izin verdik. Bizim takibimiz hayvan pazarlarında da sürüyor. İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi veteriner ekipleri ile beraber bu hayvanların yaş tayinlerini, sağlık durumu kontrollerini yaparak satışlarına izin verdik.” dedi. Karaca, Trakya bölgesinde, İstanbul’da bulunan hayvan varlığı ve Anadolu’dan raporlu olarak gelen hayvan varlığıyla birlikte bu sene İstanbul’da kurbanlık hayvan sıkıntısının olmayacağını öngördüğünü ifade etti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca
Pazarlardaki günlük satış fiyatlarını toplayarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na ilettiklerini de söyleyen Karaca, “Vatandaşlarımızın sağlıklı bir kurban bayramı geçirmesi için kurbanlıklarını Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl müftülüğümüz, İl tarım ve orman müdürlüğümüz, İl sağlık müdürlüğümüz ve diğer paydaşların belirlediği satış ve kesim yerlerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız izinsiz yerlerden hayvan alıp izinsiz yerlerde kesim yaptıklarında hem idari ara cezası alabilirler, hem de sağlık açısından çok ciddi problemlerle karşılaşabilirler. İzinli kesim yerlerinde hayvanlarda hastalık tespit edildiğinde vatandaşlarımıza tazminat ödüyoruz.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geliştirdiği “HaySag” uygulamasıyla ise vatandaşlar kurbanlıkların kulak küpelerinde yer alan numaralarla; hayvanın nereden geldiğini, yaşını, ırkını, cinsiyetini ve aşılama bilgilerini sistem üzerinden görüp takip edebiliyorlar. Vatandaşlar kafalarına takılan herhangi bir soru için İl Müdürlüğü’nü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü, Alo 174 Gıda hattını, Alo 180 ve 153 Beyaz Masa’yı arayabilirler.