• İçişleri Bakanlığı
  • e-Devlet
  • English
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. İstanbul Valiliği
T.C. İstanbul Valiliği
T.C. İstanbul Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Kurumsal Kimlik
  • İSTANBUL
    Bir Bakışta İstanbul Tarihçe Coğrafi Konum İstanbul Haritası İklim Nüfus Ekonomi Eğitim Turizm Tarihi ve Turistik Mekanlar Kültür ve Sanat Etkinlikleri İstanbul Lezzetleri
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Kamu Hizmet Standartları Projeler
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Validen Haberler Basın Açıklamaları Etkinlikler Valimizle Fotoğraflar
  • İLETİŞİM
°C
12
Aralık2019
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • İstanbul Valisi
      • Vali Yardımcıları
        • Mehmet KALYONCU
        • Uğur ALADAĞ
        • Cemalettin ÖZDEMİR
        • Necip ÇAKMAK
        • Dr. Hasan Hüseyin CAN
        • Ahmet Hamdi USTA
        • Ahmet ÖNAL
        • Akgün CORAV
        • Levent KILIÇ
        • Mehmet Ali ÖZYİĞİT
        • M. Bahattin ATÇI
        • Günay ÖZTÜRK
        • Dr. Hülya KAYA
        • Dr. Yaşar AKSANYAR
        • İsmail ŞANLI
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı
    • Tarihçe
    • Kurumsal Kimlik
  • İSTANBUL
    • Bir Bakışta İstanbul
    • Tarihçe
    • Coğrafi Konum
    • İstanbul Haritası
    • İklim
    • Nüfus
    • Ekonomi
    • Eğitim
    • Turizm
    • Tarihi ve Turistik Mekanlar
    • Kültür ve Sanat Etkinlikleri
    • İstanbul Lezzetleri
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Validen Haberler
    • Basın Açıklamaları
    • Etkinlikler
    • Valimizle Fotoğraflar
  • İLETİŞİM
 

İstanbul Kurban Bayramı’na Hazır

10.08.2019

İstanbul’da Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurbanlık hayvanların İstanbul’a girişi 27 Temmuz tarihinden itibaren yapıldı. Kurbanlık hayvanlar, sağlık kontrollerinin ardından kesim ve satış yerlerine ulaştırıldı.  Vatandaşlar ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geliştirdiği “HaySag” uygulaması aracılığıyla satın aldıkları kurbanlık hayvanın bilgilerini sorgulayabiliyorlar.

İstanbul’da yapılan Kurban Bayramı hazırlıklarını ve alınan önlemleri İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca anlattı. Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların dini vecibelerini uygun bir şekilde yerine getirmesini sağlamak adına İstanbul’da bütün kurumlarla birlikte eşgüdüm içerisinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Karaca, “Vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarını güvenli ve sağlıklı bir şekilde temin etmeleri, hijyen şekillerine uygun bir şekilde kestirmeleri, kurban satış yerlerindeki atıkların insan, çevre ve hayvan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yaptık.” dedi.

 

Fotoğraf: AA

 

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini kapsayan Trakya bölgesi Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından 2010 yılında alınan kararla “Şap Hastalığından Aşılı Ari Bölge” kabul edilmiş ve korunmuş bölge olarak tanımlandı. Trakya bölgesine hayvan geçiş sürecini anlatan Karaca, “İlimizin Anadolu Yakası’ndan gelen hayvanların Trakya bölgesine girişleri belli şartlara bağlandı. Bunlardan birisi kan testleridir. Testin sonucu olumlu çıkarsa hayvanlara ‘Trakya’ya Geçiş’ sertifikası verilir. Bu hayvanlar böylelikle Trakya’da bulunan noktalara geçiş yapabilirler.” diyerek Trakya bölgesine geçişle ilgili Çamlıca ve Riva noktalarında yapılan kontrolleri kurban döneminde daha da yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak sadece yol kontrollerini sağlamadıklarını belirten Karaca, “Satış ve kesim yerlerinin belirlenmesinde il ve ilçe Kurban Hizmetleri Komisyonu toplanarak kararlar alıyorlar. Biz bu yerlerin satış için gelen vatandaşların cami, mescit, kalınacak yerler gibi sosyal imkânlarına uygun olması, hayvan refahına uygun olması, hayvan sağlığı açısından karantina ünitelerinin olması gibi şartlarına bakıyoruz ve uygunsa akabinde izin veriyoruz. Satış ve kesimlerin yapılacağı yerleri Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sitelerinden ilan ediyoruz.” diyerek vatandaşların hayvanlarını bu noktalardan temin etmelerini sağladıklarını söyledi.

Bayrama 15 gün kala 26 Temmuz’u 27 Temmuz’a bağlayan gece 00.01’den itibaren İstanbul’a hayvan girişlerine müsaade edildiğini belirten Karaca, “Yol kontrollerinde hayvanların belgelerini, durumlarını, veteriner sağlık raporlarını, pasaportlarını kontrollerini yaptık. Sonrasında da hayvanların pazarlara girişlerine izin verdik. Bizim takibimiz hayvan pazarlarında da sürüyor. İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi veteriner ekipleri ile beraber bu hayvanların yaş tayinlerini, sağlık durumu kontrollerini yaparak satışlarına izin verdik.” dedi. Karaca, Trakya bölgesinde, İstanbul’da bulunan hayvan varlığı ve Anadolu’dan raporlu olarak gelen hayvan varlığıyla birlikte bu sene İstanbul’da kurbanlık hayvan sıkıntısının olmayacağını öngördüğünü ifade etti.

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca

 

Pazarlardaki günlük satış fiyatlarını toplayarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na ilettiklerini de söyleyen Karaca, “Vatandaşlarımızın sağlıklı bir kurban bayramı geçirmesi için kurbanlıklarını Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl müftülüğümüz, İl tarım ve orman müdürlüğümüz, İl sağlık müdürlüğümüz ve diğer paydaşların belirlediği satış ve kesim yerlerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız izinsiz yerlerden hayvan alıp izinsiz yerlerde kesim yaptıklarında hem idari ara cezası alabilirler, hem de sağlık açısından çok ciddi problemlerle karşılaşabilirler. İzinli kesim yerlerinde hayvanlarda hastalık tespit edildiğinde vatandaşlarımıza tazminat ödüyoruz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geliştirdiği “HaySag” uygulamasıyla ise vatandaşlar kurbanlıkların kulak küpelerinde yer alan numaralarla; hayvanın nereden geldiğini, yaşını, ırkını, cinsiyetini ve aşılama bilgilerini sistem üzerinden görüp takip edebiliyorlar. Vatandaşlar kafalarına takılan herhangi bir soru için İl Müdürlüğü’nü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü, Alo 174 Gıda hattını, Alo 180 ve 153 Beyaz Masa’yı arayabilirler.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Bilgi Edinme
  • Resmi Gazete
  • YİKOB
Ankara Caddesi 34110 Cağaloğlu-Fatih/İstanbul
Telefon: +90 212 455 59 00 Belgegeçer : +90 212 512 20 86